استاد احسان طبری در مقاله ای با نام " هدف زندگی چیست ؟ " در کتاب یادداشت های فلسفی اجتماعی اش ضمن تعریف سعادت چنین می نویسد :

 

" سعادت تنها یک حالت روح نیست بلکه برای آن که مفهوم آن عام باشد نه خاص مطلق باشد نه نسبی , باید برای آن محتوی عینی قایل گردید . سعادت عینی و واقعی عبارت است از حداکثر تامین متنوعترین و متحرک ترین نیازمندیهای جسمی و روحی فرد و اجتماعی انسان در توافق با انسانهای دیگر . "

 

مارتین سلیگمن دانشمند آمریکایی عناصر تشگیل دهنده شادکامی و بهروزی فردی را معرفی و مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد " پرما "

1 – عواطف مثبت – احساس دلپذیر

2- جذبه کار – غرق در کار و فعالیت و زندگی بودن

3 – ارتباط انسانی – داشتن روابط موثق و قابل اعتماد با دیگران

4 – معنی داشتن – زیستن با معنا و هدفمند

5 – پیشرفت – احساس به هدف رسیدن و کسب موفقیت

 

مارتین سلیگمن در کتاب شکوفایی خود دیدگاه خود را نسبت به شادکامی و بهروزی را مطرح می کند و چنین توضیح می دهد :

" اولین عامل یعنی عواطف مثبت در مورد آن چیزی است که ما احساس می کنیم . مانند : لذت بردن ,  از خود بی خود شدن , خلسه , گرما , راحتی و غیره . اگر تمامی زندگی با داشتن چنین فاکتوری پیش رود من آنرا " زندگی خوش " می نامم . "

 

دومین عامل یعنی جذبه کار چیزی در باره به جریان کار و زندگی پیوستن است . وقتی برای مثال در موسیقی غرق می شویم زمان می ایستد , و در یک کار و فعالیت جذاب , حس خود آگاهی را از دست می دهیم . من زندگی حول این فاکتور را " جذبه زندگی " می نامم . ما به هنگام غرق شدن در یک فعالیت با موضوع یکی می شویم .

 

سومین عامل یعنی " ارتباط انسانی " مثبت و نقش آن در سلامتی روان و احساس بهروزی امر ناشناخته ای نیست . انسان اساسا موجودی اجتماعی است و نیازمند سطوح مختلفی از ارتباطات اجتماعی ( خانواده – آشنایان – و جامعه ) است .

 

چهارمین عامل یعنی معنب داشتن یا زیستن با معنا چنین توضیح داده شده است .

" زندگی با معنا " تعلق و خدمت به چیزی بزرگتر از خود است که شما به آن باور دارید و جامعه بشری انواع مختلف نهاد هایی را ایجاد کرده تا چنین چیزی عملی شود . نمونه های آن دین – احزاب ی – سبز بودن – خانواده و او در توضیح این موضوع به داشتن دیدی کلان نگر اشاره می کند .

 

" و این به ذهنیتی گفته می شود که تصویری بزرگ تر را مد نظر قرار می دهد و در آن فرد ارتباطات متقابل مختلفی که نظام بزرگ تری را تشگیل داده می بیند و درک می کند .  "

 

پنجمین عامل نیز برای همه ما آشناست , پیروزی و موفقیت و پیشرفت بی تردید حس بهروزی به همراه دارد .

عزیزم ! پاک کن از چهره اشکت را

ز جا برخیز !

تو در من زنده ای , من در تو , ما هرگز نمی میریم .

من و تو با هزاران دگر این راه را دنبال می گیریم .

از آن ماست پیروزی .

از آن ماست دنیا با همه شادی و بهروزی .

                                  ( الف . سایه ) 


آموزش ربان انگلیسی زندگی ,عامل ,بهروزی ,چنین ,اجتماعی ,چیزی ,عامل یعنی ,چنین توضیح ,ارتباط انسانی ,عواطف مثبت ,مارتین سلیگمن منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

سردار دلها دانلود جزوات و پاورپوینت mamasani تخفیفان فروشگاه اینترنتی آلیار خبرگزاری میثم الکترون Dell Subtitals